Küldetés

Gyerek és ifjúsági korában a versenysportolók életét élte. A tanulás és munka töltötte ki a mindennapjait, de ezt a munkát rendkívüli élvezettel végezte. Igyekezett mindkét területen helytállni, így, szorgalmával számos alkalommal nyerte el a „Jó tanuló jó sportoló” címet. A biológia egy kitüntetett figyelmet kapott a szeretett tárgyak között, így tanulmányait a Semmelweis Egyetem Dietetika szakán folytatta.

Munkája során két fő irány foglalkoztatja a mai napig. Az egyik, hogy hogyan segíthetne az embereknek életmódbeli szokásaikon ténylegesen változtatni az adott körülményeik mellett, vagy ellenére, hiszen nem elég tudni, alkalmazni is kellene a szakember által tanácsoltakat. A kulcsa, hogy minden fejben dől el. Így a mentális fejlődés lehetőségeinek a megismerésére helyezte a hangsúlyt, további tanulmányokat végzett a Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesületnél, ahol Kognitív Viselkedésterapeuta Konzultáns képzettséget szerzett, részt vett mindfulness és sématerápiás alap modulokon. Elsajátított egy szemléletmódot, ismeretanyagot, illetve a kötelező önismereti munka, autogén tréning során olyan készségeket és képességeket fejlesztett, amelynek birtokában segítő kapcsolatot alakít ki pácienseivel, rámutat a viselkedés, gondolkodás és érzelmi élet zavarai miatt leggyakrabban megjelenő kóros életmódbeli szokásokra és azokat egy meghatározott célt kitűzve a pácienssel együtt korrigálják. Másik fő érdeklődési területe a számára legizgalmasabb téma a mikrobiom és annak szerepe az egészség fejlesztésében. Dietetikusként munkájához elsősorban a klinikai tanulmányokban meghatározott étrendi protokollokra hagyatkozik, tudását napi szinten bővíti, konferenciák rendszeres résztvevője.

Well

Főbb érdeklődési területei: az intim védőflóra és a bélflóra egyensúlyának visszaállítása, a mikrobiom, a cisztás petefészek, az inzulinrezisztencia és a nem alkoholos eredetű zsírmáj, a belek gyulladásos diszbiózisa és a bél barrier épségének helyreállítása, a túlsúly, elhízás és életmódváltoztatás kérdései.